Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır?
Uzaklaştırma kararı nasıl alınır? Herhangi bir nedenden dolayı şiddet gören, görmekte olan bireylerin kanunlarla belirtildiği şekilde devlet güvencesi ile koruma altına alınmalarını ifade eden bu karar, mahkemeler tarafından verilmektedir.
Günümüzde pek çok ailede aile içi şiddet yaşanabilmekte ve bu durumdan muzdarip olan çok fazla sayıda insan bulunmaktadır. Aile içi şiddet çoğu kişi için psikolojik yönden derin hasarlara yol açmakta ve bu durum her geçen gün artmaktadır. Aile içi şiddetin önüne geçilmesi ve tüm bireylerin haklarının korunması Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile belirlenen sınırlar ile gerçekleştirilmektedir.
Uzaklaştırma kararı nasıl alınır? Uzaklaştırma talebine dair yapılacak başvurular dilekçeler aracılığıyla sağlanmaktadır. Uzaklaştırma kararının çıkarılmasına ilişkin taleplerin belirtilmeleri karakollara, Aile Mahkemesine, Cumhuriyet Başsavcılığına veya ŞÖNİM`e (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) yapılabilmektedir. Uzaklaştırma talebinde bulunacak kişilerin sağlık raporu almaları ve dilekçelerinde şiddetin ne zaman başladığına ve ne kadar süredir devam ettiğine dair detayları belirtmeleri gerekmektedir.
Uzaklaştırma kararları uzaklaştırma talebinin ardından birkaç gün içerisinde çıkmaktadır. Şiddet mağduru olarak bulunan kişi, şiddet talebini gerçekleştirmelidir. Şiddet mağduru kişi veya kişilerin güvenliklerinin sağlanması için gereken tedbirler emniyet görevlileri tarafından sağlanmaktadır.
Uzaklaştırma kararları ve uzaklaştırma kararlarının çıkarılması süreçlerine dair daha fazla bilgi sahibi olmak ve hukuki destek almak için Mas Hukuk Bürosu ile irtibat sağlayabilirsiniz.